Betalen met creditcard

Betalen met een creditcard wordt langzamerhand steeds populairder. Een creditcard is een soort bankpas alleen krijg je achteraf een rekening. Het geld wordt dus voorgeschoten aan je. Bij een bankpas wordt het geld meteen afgetrokken van je rekening. Als je online betaalt met je creditcard, wordt er niet meteen geld van je bankrekening afgeschreven maar pas aan het einde van de maand. Er zijn verschillende soorten creditcards en ook creditcardaanbieders. De verschillende creditcards kun je vergelijken op www.123creditcardvergelijk.nl. Bij de meeste creditcards heb je de mogelijk om de maandelijkse rekening in termijnen terug te betalen.

Het nadeel van een bankpasje is dat je alleen lokaal ermee kunt betalen. Een creditcard kun je wereldwijd gebruiken. Ook bij sommige vliegtuigmaatschappijen is het mogelijk om te betalen met een creditcard. Winkel je online met een creditcard dan krijg je een aankoopbescherming. Raken je spullen beschadigd, krijg je de verkeerde of wordt het gestolen dan kun je je geld terugkrijgen.

Zie je een leuke kledingstuk in een online webshop van een ander land? Dan kun je gewoon de items kopen en dan afrekenen met je creditcard. Kopen op internet heeft de laatste jaren een enorme stijging gehad. Wordt je aankoop niet bezorgd of is je bestelling kapot bij levering? Dan heb je recht op aflevergarantie wanneer je met je creditcard hebt betaald. Als de leverancier geen nieuwe product naar je toe stuurt dan krijg je je geld gewoon terug. In een ander land is de creditcard je beste reisgenoot. Een bankpasje kun je namelijk niet gebruiken in elk land. Als je geen cash op zak hebt, is een creditcard een uitkomst. Bij tolpoorten, internationale boekingen en buitenlandse online shops is het vaak noodzakelijk. Om niet afhankelijk te zijn van je pinpas is het dus handig om nog een tweede betaalmogelijkheid op zak te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation