Trendy, maar tóch goedkope zwembroeken

Het aanbod van zwembroeken voor heren wordt steeds groter en de mannen vinden een trendy zwembroek steeds belangrijker. Hier komen ze echter vaak nog voor een lastige keuze te staan: wat voor type zwembroek, een kleur of print (en dan wat voor kleur of print), et cetera. Welke typen zwembroeken zijn momenteel daadwerkelijk populair, en welke zwembroeken zijn dermate trendy dat deze komende zomer veelvuldig gezien zullen worden?

Zwemboxer, zwembroek of zwemshort?

In feite bestaan de drie soorten heren badmode, namelijk een zwemboxer, een zwembroek en als laatste een zwemshort:

  • Zwemboxer: de aloude zwemboxer is bij iedereen bekend. Bijna iedere man heeft er dan ook wel één gehad. Ondanks dat de zwemboxer steeds minder populair wordt, is het een blijvend en gewild model dat niet zal verdwijnen. Daarnaast is het een feit dat een zwemboxer in sommige zwembaden verplicht is en zijn andere modellen verboden. Merken als Björn Borg weten hier goed op in te spelen door trendy, kleurrijke zwemshorts te creëren met de alom bekende Björn Borg-band van de boxers.
  • Zwembroek: onder de zwembroek wordt vaak de ‘zwemslip’ verstaan. Dit is in feit een zwemboxer zonder pijpen en ziet er uit als een onderbroek. De zwemslip is het meest populair bij heren van gemiddelde leeftijd. Net als de zwemboxer, blijft de zwemslip een populair model.
  • Zwemshort: de zwemshort is het bredere/wijdere model dat de afgelopen jaren zeer is gestegen in populariteit. De zwemshort is verkrijgbaar in verschillende lengtes, waardoor iedereen naar eigen smaak kan kiezen voor een zwemshort. Een aantal jaar geleden zag je vooral bij jongeren veel zeer lange zwemshorts (soms zelfs tot over de knie!). Sinds de laatste drie jaar vindt er echter een verschuiving plaats van de lange zwemshorts naar de kortere zwemshorts met een zogenaamde ‘tight fit’.

Een felle kleur of een print?

Vorige zomer was er een duidelijke trend zichtbaar: zwembroeken in slechts één, felle en opvallende kleur. De kleur kon niet gek genoeg, van kanariegeel tot felblauw en felroze. Dit was echter niet het enige type wat te zien was bij de zwembaden en stranden, ook een hoop prints! Een van de populairste prints van de vorige zomer was de ruitjes-print. Vaak werden de twee trends gecombineerd in één zwembroek: ruitjes-print in een fellee kleur!

Ook voor de komende zomer verwachten wij dat deze trends zich zullen voortzetten.

Welke zwembroek draag jij deze zomer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation