Waar moet je aan denken bij het gebruik van een vuurkorf?

We houden allemaal van gezelligheid. Een sfeer van een brandend vuurtje kan enorm aan de gezelligheid bijdragen, vooral wanneer u op een zwoele zomeravond nog wat langer met uw vrienden buiten wil blijven. Het gebruik van een vuurkorf kan een uitkomst zijn. Alleen, waar dient u op te letten?

Allereerst dient u te letten op de wind en de windrichting. Dit is belangrijk, omdat uw gasten in de rook kunnen komen te zitten. Dat wilt u natuurlijk niet. Door te kijken hoe de wind staat, kunt u de korf op de juiste plaats zetten. Zet dan de korf niet dicht bij een hoge struik of boom. U bent met vuur bezig en voordat u het weet, ontstaat er een groter vuur dat u in eerste instantie dacht. Gebruik schoon en droog hout. Dit is belangrijk, omdat nat hout en vies hout zorgt voor meer rookontwikkeling.

Uiteraard is het belangrijk om kinderen en dieren goed in de gaten te houden. Zij overzien vaak niet het gevaar van een vuurtje en gaan uit nieuwsgierigheid dicht naar het vuur toe. Door oplettend te zijn, kunt u nare ongelukken vaak voorkomen. Zorg in ieder geval voor een EHBO-set in de buurt. U weet nooit wat er gebeurt.

En als laatste: vergeet uw buren niet. Het gezellig samen zijn in de tuin is voor u en uw gasten een prettig tijdverdrijf. Uw buren kunnen echter last van uw samenzijn ervaren. Ze kunnen problemen hebben met de rook of met het geluid dat u maakt. Tip: geef bij de buren aan dat u een vuurtje stookt, dan kunnen zij tijdig de ramen sluiten. Het zou zonde zijn als hun hele huis naar uw vuurtje ruikt. Kortom een vuurkorf is een echte toevoeging voor uw tuin.

Met deze tips bent u helemaal klaar voor een avondje bij de vuurkorf. Enjoy!

Bron: www.tuinkacheligigant.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation