Winterjas met echt bont of met nepbont?

De jassen met een bontkraag blijven populair. De laatste jaren is deze trend niet van het toneel verdwenen en dat zal ook wel niet snel gebeuren. Een bontkraag maakt een jas net even stoerder, modieuzer én warmer. Maar ga je nu voor een winterjas met echt bont of met nepbont?

Maak het zo bont als je wilt!

Zoals smaken verschillen, lopen ook de meningen over het dragen van bont nogal uiteen. Zo zijn er veel die er totaal geen problemen mee hebben dat de bontkraag is vervaardigd uit echte dierenvacht. Zij verkiezen de echte bontkraag boven die van de imitatiemodellen omdat het nu eenmaal zachter aanvoelt. Imitatiemodellen zijn op het eerste gezicht bijna niet meer van echt te onderscheiden en er is dan ook een grote groep mensen die het onzin vindt dat er gekozen wordt voor echt bont en liever geen dierenactivisten in de nek voelt hijgen.

Tenslotte is de prijs ook een factor die meespeelt in de keuze tussen echt of nep bont. Het echte bont is duidelijk prijziger. De kwaliteit is dan ook wel hoger en blijft jarenlang mooi. Mocht je iets minder diep in de buidel willen graaien dan is een winterjas met imitatiebont een voordeligere optie. Welke keuze je ook maakt, een winterjas met bontkraag zal jouw nieuwe jas net dat beetje extra geven.

Functioneel en hip

Dat de bontjassen een functionele functie heeft mag duidelijk zijn. Als deze op de capuchon bevestigd is, zal de bontkraag een verwarmd effect op het gezicht hebben bij het dragen van de capuchon. Er zijn ook winterjassen waarbij kragen opgezet zijn met (imitatie)bont of de varianten waarbij de gehele jas uit bont bestaat. In deze laatste voorbeelden is ook de functionaliteit te raden. Bont heeft van oorsprong de taak te verwarmen en werd al heel wat jaren terug gedragen. Vandaag de dag is het functionele aspect nog wel aanwezig maar is het vooral het hippe karakter dat men doet kiezen voor een winterjas met echt of met nepbont. Ook al waren het voornamelijk jongeren die begonnen met het dragen van jassen met bont, het is ook zeker een gewild item onder volwassenen. Ongeacht of het echt of nepbont betreft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation