Hardlopen in goede kleding

Sporten is gezond. Dat weten de meeste mensen inmiddels wel. Dagelijks een half uur intensief bewegen, zou veel kwalen kunnen voorkomen. Naast dat het beter is voor je gezondheid om te sporten, zit je vaak ook lekkerder in je vel. Qua sportmogelijkheden zijn er eindeloos veel opties. Hardlopen is één van die opties. Voordeel van hardlopen is dat het lekker buiten is en dat het weinig geld kost. Je moet alleen zorgen voor de juiste hardloopoutfit en daarna kan je meteen beginnen.

Wat heb je nodig als je gaat hardlopen?

Goede hardloopschoenen zijn uiteraard erg belangrijk als je gaat hardlopen. Zonder goede hardloopschoenen kan je sneller last krijgen van onder andere je gewrichten. Daarnaast is hardloopkleding ook erg handig als je wil gaan hardlopen. Hardloopkleding bestaat veelal uit een shirt met lange mouwen en een rits, een strakke, lange broek, een driekwart broek of een korte broek, een T-shirt en hardloopsokken.

Waarom speciale kleding?

De kleding die je draagt tijdens het hardlopen is anders dan de gewone kleding die je tijdens het sporten draagt. De katoenen kleding die dan veel gedragen wordt, neemt veel vocht op. Door het zweet wat in de kleding blijft zitten, wordt het zwaarder en daardoor oncomfortabel. Er is wel speciale kleding voor het hardlopen te koop dat wel van katoen gemaakt is op zo´n manier dat het niet zweet in zich opneemt. Naast deze dry-cotton kleding is er ook kleding met kunstvezels die ondanks dat ze gemaakt zijn van polyester, wel ademen. Goede hardloopsokken zijn belangrijk om blaren tegen te gaan. Hardlopen met blaren is namelijk echt niet te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation