Het belang van Sportondergoed

Of je nou hardloopt, fitnest, bokst, voetbalt of tennist, goede sportkleding is van groot belang. Gelukkig heeft sportkleding zich gedurende de jaren enorm verbeterd en heb je keuze uit een enorm assortiment. Vooral sportschoenen hebben hun stempel gedrukt op ons modebeeld, want die zijn intussen niet meer weg te denken. Maar wat vaak vergeten wordt, is dat goed ondergoed net zo belangrijk is tijdens het sporten. Sportondergoed kan namelijk het verschil maken tussen een super training of een rot workout. En zeg nou zelf, die rot workout wil je natuurlijk ten alle tijden vermijden.

Hardlopers

Ondergoed is het kledingstuk dat het dichtst op de huid zit en komt dus veel in contact met zweet. Voor hardlopers is het daarom heel belangrijk dat ze sportondergoed kiezen dat het zweet goed afvoert. Want als het zweet behouden blijft, koel je tijdens koude dagen enorm snel af. Dat kan niet alleen zorgen voor spierpijn, maar verhoogt ook het risico op blessures. Op warme dagen is het ook niet heel prettig om tijdens het sporten te zweten, want dat zorgt voornamelijk voor huidirritaties en plakkende kledingstukken.

Winter sportondergoed

Wintersport is weer een heel ander verhaal. Als je gaat sporten in koude gebieden dan is het verstandig om thermisch ondergoed te dragen. Eerlijk is eerlijk, het is niet het meest modebewuste ondergoed, maar het maakt de koude omstandigheden wel een stuk aangenamer. Thermisch ondergoed werkt namelijk isoleren en houdt je lichaam warm. Wellicht zie je jezelf nu wel zwetend op de piste staan, maar dat is gelukkig ook niet het geval. Thermisch ondergoed zorgt namelijk voor de vochtafvoer en houdt je lichaam droog.

Ondergoed voor fietsen

Ook voor het wielrennen is sportondergoed van groot belang. Hoe denk je anders dat die wielrenners het uren uithouden op hun fietsje tijdens de tour de France? Alles moet goed op zijn plaats blijven zitten, dus hebben bike boxers een speciale zeem die voor extra comfort en demping zorgt. Dat maakt de uitputtingsslag al iets minder zwaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation