De lelijkste voetbalshirts

Authentieke voetbaltenues, bestaande uit belachelijk korte shorts en wijde shirts met drukke kleurpatronen, zijn verleden tijd. Als we de dag van vandaag terugkijken, naar voetbalkleding gedragen in de topjaren van voormalig Nederlands voetbal professional Johan Cruijff, is moeilijk in te denken dat dergelijke voetbalkleding hip en modieus was. Kleding trends uit het reguliere straatbeeld zijn van invloed op de ontwikkeling van voetbalkleding. Denk aan slim-fit shirts met v-hals en stijlvolle neon kleur designs. In de fashionwereld zegt men wel eens: alles wat vroeger hip en trendy was komt terug. Laten we dit niet hopen voor voetbalkleding. Als je sommige voetbalshirts uit het verleden ziet, denk je: Hoe kunnen zit dit ooit bedacht hebben? Wat zijn nu de lelijkste shirts ooit gedragen?

Voetbal is vooral een Europese sport, daarom is het leuk om ook te kijken naar de voetbalhistorie in andere werelddelen, zoals Azië. Voetbalclub Nara uit Japan is een typisch voorbeeld. Donkerblauwe satijn voetbalshirts met roze stippen. Extreem wijde shirts en broekjes, met (bijna) tot de oksels opgetrokken sokken. Het uitshirt van dit team is nog opvallender. Licht roze van kleur en donkerblauwe stippen. De Verenigde staten had ooit een voetbalteam genaamd: The Caribous of Colorado. In het jaar 1978 opgericht en het zelfde jaar beëindigd. Licht bruin, met wit en zwart. Typerend aan de shirts is niet de kleurstelling. Het zijn de slierten rondom het middel van het shirt. Over smaak valt te twisten, in elk geval: opvallend en onderscheidend is het zeker. Tijger prints zijn hip en trendy, dit dacht Engels voetbalclub Hull City. Een voetbalshirt volledig bedrukt met voetbalprint, aangezien het logo van de vereniging ook een tijger is. Gelukkig heeft het team nu haar shirt gewijzigd, naar een eigentijds design. Voormalig Mexicaans keeper en trainer Jorge Campos staat bekend om het dragen van een bijzondere voetbaltenues. De shirts zijn speciaal voor hem ontworpen. Een bekend model is het Umbro shirt diverse neon kleuren in zigzag motief bedrukt. Extreem wijde shirts en broekjes en allerminst opvallend. Zo zijn er nog enkele lelijke shirts, zoals de shirts van het team VFL Bochum uit Duitsland en het shirt van het Nationaal Australisch elftal uit 1991.

De mooiste voetbalshirts 2016

De shirts van vroeger in vergelijking met nu zijn veel veranderd. Slimfit, v-hals en stijlvolle designs. De vraag is echter: zullen de shirts van nu over 50 jaar ook uit de mode zijn? Het mooiste shirt van dit moment wordt gedragen door FC Barcelona. Het gaat hierbij om het uitshirt. Het design is gemaakt door Nike met Qatar Airways als sponsor. Het shirt is geel van kleur met de achterzijde de iconische rode strepen van Barcelona. Het thuisshirt van Manchester City heeft ook een stijlvol design: licht blauw van kleur, slimfit en een v-hals. Hiernaast het uitshirt van Real Madrid, welk neon roze van kleur is. Voor een shirt betaal je al snel honderd Euro. Wil je goedkope voetbalshirts kopen van goede kwaliteit? Kijk bij Voetbalshirtskoning.nl voor de mooiste en goedkoopste shirts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation