Het langer mooi houden van je kleding

Wanneer je diverse waardevolle kledingstukken hebt is het natuurlijk belangrijk om deze ook goed te onderhouden, je wilt er natuurlijk zo lang mogelijk mee doen.  Deze items kunnen zorgen voor je basis of misschien je outfit helemaal af maken omdat deze zo uniek zijn. Zo kan leer bijvoorbeeld erg mooi zijn als dit goed is onderhouden maar het kan zeker ook zorgen voor een onverzorgde look doordat het wat vies lijkt.

Verschillende voorschriften

Natuurlijk dien je goed na te gaan wat de diverse soorten textiel nodig hebben, zo kun je een jas kopen en deze insprayen met siliconen maar je kunt ook gewoon een leuke trenchcoat kopen welke al gemaakt is om in de regen te lopen zonder nat te worden. Iedere stof heeft dan ook zo zijn unieke eigenschappen en wat de natuur niet biedt kan een handje geholpen zijn in de fabriek. Ga dus altijd in de labeltjes van je kledingstukken na uit wat voor stoffen deze bestaat en wat de voorschriften zijn. Het wassen van een wollen trui is bijvoorbeeld geen aanrader, als je twijfelt kun je natuurlijk altijd even online kijken of iemand hulp kan bieden.

Kleding bewaren

Bij het bewaren van kleding zijn er verschillende tips waar je rekening mee kunt houden. Wanneer je fragiele kledingstukken hebt kun je deze bijvoorbeeld het beste tussen lagen tissuepapier leggen en zorg er ook zeker voor dat je een goede stomerij of schoonmaker weet te zijn voor wanneer er iets gebeurd met je delicate kleren. Dit ka wonderen doen voor je kleding. Wanneer je vaak gebruik maakt van een stomerij of bijvoorbeeld met meerderen in een huis woont kun je eens nagaan of het interessant is zelf een kledingstomer aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation