Knuffels en knuffeldoekjes als cadeau

Kraamcadeau met naam

Op kraamvisite wil je niet met geijkt cadeautje aankomen. Je wilt iets origineels en wat is nu leuker dan iets met de naam van de baby. Maar denk dan ook goed na over wat je koopt. Een rompertje met naam zie je in de winter niet en zit verstopt onder een dikke trui. Andere kleding: shirtjes, broekjes en sokjes heeft het jonge gezin vaak al genoeg. Een spuugdoekje of slabbetje is vaak wel erg leuk, maar gaat ook maar een relatief korte periode mee. Denk dus aan iets wat een langere tijd gebruikt gaat worden. Origineel en ook nog eens handig.

Gaat lang mee

Waar je dan aan kan denk is bijvoorbeeld een tasje met naam, handig om spullen mee te nemen naar de kinderopvang en daar in het mandje te doen, zo blijft alles handig bij elkaar. En als ze later naar school gaan kan het tasje dienen als gymtas of zwemtas. Of denk bijvoorbeeld aan een knuffel speendoekje met naam. Ook deze gaat op vele manieren lang mee. Ze kunnen er niet uit groeien. In de wieg is het voor de baby leuk om naar te kijken of mee te spelen. Wat later is het fijn om iets vertrouwds van thuis mee te hebben voor op de opvang  en natuurlijk om mee te nemen met alle logeerpartijtjes naar opa’s, oma’s en naar vriendjes.

Twee exemplaren wassen

Het is voor de hand liggend dat je de knuffel moet wassen. Maar begin er wel op tijd mee. Veel kinderen zijn na een tijdje al zo gewend aan de “vieze” knuffel dat ze de gewassen variant niet accepteren. Laat ze dus wennen aan gewassen knuffels. En niet onbelangrijk: zodra je door hebt wat de lievelingsknuffel van je kind gaat worden (in het begin kunnen ze nog gemakkelijk wisselen), koop dan een tweede exemplaar. Zo kunnen ze om beurten in de was en slijten ze gelijkmatig. Dus niet de “reserveknuffel” in de kast laten liggen, want kinderen merken als geen ander het verschil tussen twee knuffels. En mocht je onverhoopt de knuffel vergeten bij de opvang of in het ergste geval “hij raakt zoek” dan heb je geen ontroostbaar kind. Toch wel een fijne gedachte. Is je kind al wat ouder, dan kan je hem ook betrekken bij het wassen: de knuffel gaat in het speciale bad voor knuffels (de wasmachine), samen met meerdere knuffels gaan ze koppeltje duikelen. Kortom: laat je fantasie de vrije loop en maak er wat leuks van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation