Het omrekenen van buitenlandse maten

Wanneer u kleding uit het buitenland gaat kopen, is het belangrijk om rekening te houden met de maten. In het buitenland worden maten namelijk om een andere manier geformuleerd dan in Nederland. Dit geldt zowel voor schoenen als voor kleding.

Kleding en schoenen kopen in het buitenland

Wanneer u kleding en schoenen wilt kopen in het buitenland kan er wat verwarring ontstaan. Zo zult u zien dat de maten die worden weergegeven in kleding en schoenen heel anders zijn dan de maten die wij hier in Nederland hebben. Het is dus belangrijk, dat wanneer u kleding of schoenen gaat kopen in het belangrijk, u op de hoogte bent van deze maten en hoe u deze kunt omrekenen.

Er zijn op het internet diverse websites, zoals schoenmaat-omrekenen.nl, te vinden waarmee u gemakkelijk in een overzicht kunt bekijken welke buitenlandse maat bij welke Nederlandse maat hoort. Op deze manier hoeft u zelf niet uit te rekenen welke maat u moet hebben, maar kunt u dit gemakkelijk aflezen uit een tabel.

Buitenlandse maten

Veel landen hanteren hun eigen maten. In de tabellen op het internet wordt duidelijk aangegeven om welk land het gaat en wat voor soort maten daarbij horen. Op deze manier voorkomt u dat de verkeerde maat schoenen of kleren koopt. Het is daarentegen altijd handig om de schoenen of het kledingstuk van te voren te passen. In sommige gevallen willen schoenen of kledingstukken nog wel eens iets kleiner of groter vallen dan de weergegeven maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation