Ik koop nooit meer een zonnebril in het buitenland!

Na een jaar lang veel te hebben geleerd en tentamens te hebben gemaakt besloot ik om de dag na mijn laatste tentamen lekker op vakantie naar Turkije. Het jaar stoeien met mijn boeken heeft me veel kruim gekost dus ik was toe aan een rustige vakantie. Ik heb samen met wat vrienden een all inclusive hotel geboekt. Het plan was lekker zonnen, cocktails drinken en stappen.

Ik had een dag voorbereiden voordat ik met vakantie ging, dus snel de koffers inpakken en weg. Bleek ik achteraf mijn zonnebril te zijn vergeten… Dus ik was genoodzaakt om in Turkije een zonnebril te kopen. Ook wel een keer fijn, want ik was altijd een kapitaal kwijt aan zonnebrillen. Ik zocht een modieus zonnebrilletje van goede kwaliteit, liefst een mooi merkje. In de jaren hiervoor had ik altijd twee modellen die ik helemaal geweldig vond. Het eerste model waarvan ik helemaal fan van ben is de Ray-Ban Aviator. Dat model heb ik nu al ongeveer 5 jaar en het model oogt nog steeds mooi. Lijkt wel alsof elk jaar dit model weer de trend leidt. Maar vorig jaar heb ik een ander modelletje gevonden wat ik echt helemaal geweldig vind. Dat was de Ray-Ban Erika, een soort clubmaster model van rubber/kunststof materiaal. Lekker licht maar toch stevig, en de prijs was ook nog eens wat gunstiger.

Maar helaas moest ik het zonder deze zonnebrillen doen. Dus meteen de eerste dag zijn we naar een bazar gegaan om een leuke zonnebril uit te kiezen. Toen ik daar binnen kwam was het echt een walhalla voor zonnebrillenfans. Overal zonnebrillen in alle maten en kleuren. En tot mijn verbazing stonden er ook nog eens allemaal merkjes op. Merken van Ray-Ban en Gucci tot Prada en Chanel. Alleen de prijs was veel lager dan de prijzen in Nederland. Het moest wel dat ze “nep” waren, alleen ze zagen er zo echt uit. Voor 50 euro heb ik toen 3 zonnebrillen daar gekocht, in de hoop dat ik er weer de komende jaren tegenaan kon.

Maar de werkelijkheid was anders, al na 3 weken waren er 2 van de 3 zonnebrillen kapot. Pootjes lieten los, schroefjes begonnen los te zitten, het was werkelijk waar drie keer niks. Hieruit blijkt maar weer dat goedkoop duurkoop is. Want na 4 weken had ik helemaal geen zonnebril meer over. Voor mij geen zonnebrillen uit het buitenland meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation