Bruidsmode van nu

Bruidsmode vroeger

Vroeger trouwden de dames meestal in het zwart want hun trouwkleed was bedoeld om langer dan één dag te dragen. Het trouwkleed was vervaardigd uit de meest kostbare stof die er toen te vinden was. Het witte trouwkleed is er omstreeks de jaren 20 gekomen. Dan kwam er in de jaren 60 vrolijke kleurtjes bij te danken aan de hippies.

Bruidsmode nu

De bruidsmode van nu is bepaald om maar op één dag te dragen op het huwelijk zelf. De witte trouwjurk scoort nog heel erg hoop op de verlanglijst van meerdere bruiden. Maar kleuren zijn al geen uitzondering meer als men gaat trouwen. Iedere bruid en bruidegom proberen een persoonlijke toets aan te brengen wat betreft de kledij. Je zal ook zelden twee identieke bruiden zien met hetzelfde kapsel, make-up of kledij.

Voor de bruid

Er zijn een aantal jurken die steeds terug komen voor de bruid. De details zijn wel verschillend. Bruiden kiezen ofwel voor een sprookjesjurk in het lang en breed, of voor een smal afgelijnd model of een ultrakorte jurk. Hierin kan de kleur bepalen hoe extravagant je wil gaan. Welke jurk je het beste past hangt ook af wat voor lichaamstype je hebt.
In 2014 is de mode heel vintage op gebied van trouwjurken. Kant en soepele stoffen zijn ook heel erg in trek alsook speciale rugdecolletés. De kleuren rood, roze, blauw tot zelfs zwart komen ook in enkele collecties voor.

Voor de bruidegom

De pakken voor de bruidegom zijn nogal gecentreerd. Het pak of kostuum van de bruidegom met alles op en aan: broek, vest, ondervest, das… Het lange colbertjasje of jacquet is nu een echte hit bij de bruidegoms van nu. De kleuren blijven donkerblauw, zwart, grijs. Af en toe zie je eens een wit pak tussen al die donkere kleuren verschijnen maar dit is nog heel zelden voor de bruidegom van nu.

Trouwringen Witgoud en Geelgoud

Witgouden trouwringen en Geelgouden trouwringen zijn in het bijzonder weer in trek onder de bruidjes. Het liefst trouwen de bruidjes van 2014 met een witgouden trouwring. Indien mogelijk laten de bruidjes de trouwringen zelfs zelf ontwerpen! Dit kan bijvoorbeeld bij Art Object. Art Object kan witgouden, geelgouden, en andere bijzondere trouwringen maken. Kijk hiervoor eens op de website van Art Object: http://www.artobject.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation