Nadelen aan online shoppen

Kleding is al sinds hele lange tijd een belangrijk product in het leven van de mens. We kunnen ons eigenlijk geen leven meer zonder kleding voorstellen. Door de jaren heen is het aantal kledingwinkels dan ook explosief gestegen, maar de laatste jaren is er een lichte daling te zien in de hoeveelheid kledingwinkels in het straatbeeld. De voornaamste reden hiervan is de enorme toename van online shoppen. Mensen hoeven hierdoor niet meer de deur uit en de kleding wordt zelfs thuis afgeleverd. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat er nog meer winkels uit het straatbeeld verdwijnen. Maar is dit wel het geval? Online shoppen lijkt allemaal zo makkelijk en ideaal, maar er kleven ook zeker nadelen aan het online kopen van je kleding.

Shoppen vanuit je luie stoel
Zoals gezegd is het online kopen van kleding de laatste jaren bijzonder populair geworden. Met slechts een paar klikken en het verrichten van de betalingen, heb je de bestelde kleding met een paar dagen in huis. Door deze ontwikkeling zijn er op het internet dan ook talloze modeketens te vinden die online hun producten aanbieden. Het nadeel van online shoppen is dat je de kleding niet kunt zien en voelen, waardoor je nooit zeker weet wat je nou eigenlijk precies in huis haalt. Daarbij komt dat het nog maar de vraag is in hoeverre het bedrijf waar jij kleding besteld hebt ook daadwerkelijk betrouwbaar is en de kleren aflevert.

Oplichten
Doordat je niet precies weet met wie en wat je te maken hebt, is de kans aanwezig dat je op een dag opgelicht wordt. Bij vrijwel alle online modeketens geldt dat je vooraf moet betalen voor het product. Je gaat er dan ook vanuit dat de bestelde kleding gewoon afgeleverd wordt, maar dat hoeft niet zo te zijn. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat het pakketje zoek raakt, maar het is ook mogelijk dat de bestelde kleding nooit verstuurd wordt. Kijk daarom goed uit waar je de kleding bestelt. Ga niet klakkeloos op allerlei onbekende websites bestellingen plaatsen, want dan is de kans aanzienlijk dat je vroeg of laat opgelicht wordt. Sta je op het punt iets te bestellen bij een modeketen? Lees eerst de ervaringen van klanten met het betreffende bedrijf door op www.nederlandReview.nl. Op deze website hebben tal van gebruikers beoordelingen en ervaringen gedeeld om andere consumenten de helpende hand te bieden.

Bekende namen
Indien je voor het eerst iets online wilt bestellen, is het dus verstandig om ervaringen van klanten met bepaalde modeketens door te lezen. Van grote ketens als Zalando, C&A, America Today, CoolCat en Hunkemöller hoef je niet zo snel te verwachten dat ze je oplichten. Deze ketens zetten niet graag hun reputatie op het spel. Door klanten op te lichten verliezen zij hun marktpositie en kunnen ze het wel vergeten. Wanneer je vaker bij deze ketens online gewinkeld hebt, maar nu eens ergens anders kleding wilt bestellen, is het aan te raden om reviews van consumenten door te lezen. Kijk eens op bijvoorbeeld Nederlandreview.nl voor onafhankelijke ervaringen. Heeft er nog niemand een ervaring met of beoordeling over het bedrijf gedeeld, dan moet je toch eens goed nadenken of het wel verstandig is om hier je kleding te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation