Wat komt er allemaal kijken bij een stropdas

De stropdas is een van de meest gedragen accessoires voor mannen. Echter, er komen nogal een paar punten kijken bij het kopen en het verzorgen van de das. Het dragen van een stropdas heeft nogal wat voeten in de aarde en ook het verzorgen van de das is erg belangrijk om het accessoire lang mooi te houden. Als je deze tips opvolgt, zal je veel plezier beleven van het dragen van een stropdas.

Welke das is geschikt

Welke das voor jou geschikt is, kom je te weten door het beantwoorden van een paar vragen. Ten eerste moet je naar je eigen postuur kijken. Ben ik lang en dun, of ben ik meer gezet en heb ik een rond gezicht? Lange dunne mensen kunnen beter niet kiezen voor de breedste stropdassen, deze zijn in vergelijking met het lichaam en gezicht te breed. Net als dat dikkere mensen beter niet kunnen kiezen voor een smalle das, deze is in verhouding te dun. Daarnaast is het belangrijk om te weten naar wat voor soort gelegenheid je de das gaat dragen. Elke gelegenheid vraagt namelijk om zijn eigen soort das. Zo is een gebreide das meer geschikt voor informele gelegenheden en ook knalgele dassen zijn vaak minder geschikt voor dit soort bijeenkomsten.

Goed verzorgen is langer netjes

Een goed verzorgde das ziet er lang mooi uit. En dat is natuurlijk wel wat je wilt. Er kan altijd een vlek ontstaan door bijvoorbeeld morsen van eten of drinken. Belangrijk is dat je bij zijden stropdassen de vlek direct behandeld, anders trekt de vlek in de stof en wordt het alleen maar lastiger om deze te verwijderen. Dep de vlek droog met een schone absorberende doek. Nooit wrijven! Dit maakt de vlek alleen maar erger en kan de stof beschadigen.
Het bewaren van de das als deze niet gedragen wordt is ook belangrijk. De meeste mensen hangen de das op aan een haakje of speciale dassen hanger. Dit is niet perse verkeerd, maar als de das te lang hangt kan de stof gaan “hangen”. Dit valt vaak niet erg op, maar de das wordt er minder stevig van. Beter is om de das losjes op te rollen en deze in een doosje of een la te bewaren, uit het zonlicht en vrij van stof. Leuk hiermee is dat je een hele la kunt inrichten met speciale vakjes waarin je de dassen bijvoorbeeld op kleur of patroon kunt sorteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation