Carnaval

Ieder jaar wordt er in Nederland uitbundig carnaval gevierd. Een aantal dagen is het een enorm feest. Niet alleen in het zuiden van Nederland, maar ook andere delen van Nederland vier feest. Bijzondere kleding is wel belangrijk, want zonder een outfit hoor je er niet bij. Je zult ook zien dat vrijwel iedereen verkleed gaat. Online kun je heel wat gave kostuums vinden. Bijvoorbeeld op E-carnavalskleding.nl. Je kunt er bijvoorbeeld indianen pak aanschaffen. Je kunt deze ook huren. Of wil je toch liever een piraat zijn tijdens carnaval? Geen enkel probleem.

Met carnaval mag alles en is er veel mogelijk. Het feest duurt drie dagen lang. Tijdens deze dagen kan je eten, dansen en natuurlijk drinken. Elke plaats die meedoet aan carnaval krijgt een andere naam die jaren terug bedacht is, zo heet Eindhoven tijdens carnaval Lampegat en Den Bosch heet Oeteldonk. Zo heeft iedere plaats een andere naam.

Het ontstaan van carnaval
Wanneer carnaval precies ontstaan is weten we niet. Wat we wel weten is dat het feest sowieso al honderden jaren oud is. Voornamelijk katholieken vieren carnaval. In de rest van Nederland kun je in sommige dorpen ook wel naar een optocht kijken met praalwagens, maar het grote feest wordt eigenlijk in de provincie Noord-Brabant en Limburg gevierd.

Ook op de rest van de wereld is carnaval vaak een groot feest. Denk aan buurlanden als België en wat te denken van Zuid-Amerika. Daar is carnaval een erg groot feest. Waarschijnlijk heb je al eens de prachtige optochten op televisie gezien die je jaarlijks kunt aanschouwen in Brazilië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation